Uncategorized

Lajsne za parket: Završni “dodir” vašem enterijeru

Lajsne za parket su važan elemenat enterijera i mali detalj koji čini veliku razliku – prave parket lajsne daju lepši izgled i upotpunjuju prostor. Iako postoje razlike između drvnih vrsta i u dizajnu, lajsne za parket se jednostavno kombinuju sa drugim elementima.

Kada je u pitanju odabir odgovarajuće lajsne za parket, postoji više pristupa:

1.    Lajsne za parket u harmoniji sa parketom izgledaju kao prirodni produžetak parketa. Lajsne koje su u skladu sa bojom parketa učiniće da vaša soba vizuelno izgleda veće i prostranije. 

2.    Parket lajsne koje se uklapaju sa ostalom stolarijom u prostoru, sa ovakvim odabranim rešenjem enterijer je veseo, sa naglašenim ivicama podova, prozora, vrata i čitave sobe.

3.    Lajsne za parket kao neutralni ukrasni element u beloj boji – zahvaljujući svojoj neutralnosti, bele parket lajsne lako se kombinuju. Obogaćuju ambijent svojim jednostavnim i ravnim oblikom, linijama ili ukrasima.

Zašto su potrebne lajsne za parket?

Osim što doprinose kvalitetu i lepoti prostorije, lajsne za parket imaju sledeće funkcije:

1.    Prekrivanje rezanih ivica parketa i praznog prostora između parketa i zida

2.    Sakrivanje kablova

3.    Zaštita zidova od oštećenja i tragova od cipela

4.    Lakše održavanje i čišćenje parketa.

Oblik parket lajsni

Oblik lajsni za parket je najčešće usklađen sa stilom enterijera. Ravan profil lajsni za parket sa zaobljenim ili oštrijim ivicama je jednostavno i moderno rešenje, dok zakrivljeni profil ima klasičan dizajn koji se najbolje kombinuje s klasičnim stilom enterijera. Ukrasne parket lajsne su posebno efektne ako se dekorativni detalji postoje i na plafonu prostorije. 

Kako odabrati pravu visinu lajsni?

Lajsne za parket

Izbor visine lajsni za parket zavisi od ličnih preferencija kao i stila uređenja prostora.

Više lajsne od 80mm do 150mm obično se koriste za sobe sa visokim plafonima, a za sobe sa manje visokim plafonima mogu se koristiti i niže lajsne oko 60mm.

Tarkett nudi lajsne za parket različitih visina, profila, dizajna i boja.

Jedinstvene boje i dizajn

U našoj ponudi pronaćićete lajsne za parket u velikom izboru dezena:

Suptilna elegancija belih i svetlih parket lajsni, nudimo široku selekciju svetlih dizajna različitih profila, u nekoliko veličina.

 
Lajsne za parket

Bogata paleta prirodne boje drveta i bezvremenskih dezena lajsni u boji meda, oplemenjena površinskim efektima.

 
 
Lajsne za parket

Upečatljiva elegancija tamnih dezena parket lajsni sa naglašena drvenom strukturom. U našem izboru tamnijih lajsni pronaćićete čak i lajsne u crnoj boji.

 
Lajsne za parket

 

Jedinstven “art” dizajn: dezeni lajsni obojeni su specijalnom tehnikom digitalne štampe na drvetu. 
 
Lajsne za parket

Naš asortiman lajsni kreiran je tako da zadovolji sve estetske i funkcionalne kriterijume. Ceo asortiman Tarkett lajsni za parket pogledajte u brošuri, dok se o cenama lajsni za parket možete raspitati u ovlašćenim prodavnicama. 

Lajsne za parket

U ponudi se nalazi više profila i mogućnosti za uklapanje nego ikada pre:

Lajsne
Tarkettove lajsne za parket konstruisane su za odlične performanse, tako što će se lako postavljati na držač lajsni, uklanjati ili ponovo postavljati za kratko vreme.

Prelazne lajsne
Dekorativne prelazne lajsne su detalji koji se postavljaju radi uklapanja drvenih podova, obezbeđivanja prelaza između različitih vrsta podova ili zbog boljeg izravnavanja površine. Ako se pažljivo postave, mogu poboljšati svaki dekor i uvećati kvalitet doma. Obogaćuju završni izgled vaše prostorije.

T-profili
T-profil se postavlja kao prelazna lajsna između dva parketa ili na prelazu parketa na pločice, pri čemu je važno da obe vrste podnih oblog budu u istoj ravni kada se postave. Obično je to kod sobnih vrata kao prelaz između parketa koji se nalazi u sobi i pločica koje se nalaze u hodniku. Pre postavljanja podova, nivelacijom betonske košuljice se betonska podloga na kojima će biti postavljene različite vrste podova dovodi u istu ravan.

Završni profili
Završni profil lajsne se instalira kao završetak do balkonskih vrata ili kao završna lajsna kod parketa.

Nivelacijski profili
Nivelacijski profil se instalira kao završna lajsna kod parketa prema drugoj vrsti poda, poput pločica ili tepisona, a koji se nalazi na nižem nivou u odnosu parket(-14 mm).

Držači parket lajsni
Držači parket lajsni (žabice) koriste se za jednostavnu i laku ugradnju lajsni za parket. Ovo su prednosti upotrebe žabica za pričvršćivanje lajsni za parket:
•    upotreba žabica je vrlo jednostavna, čak i bez specijalne obuke
•    instalacija bez lepka
•    mogućnost skidanja parket lajsni i lako postavljanje nazad (prilikom postavljanja kablova, krečenja zidova...).

Cene parket lajsni, završnih i prelaznih parket lajsni, i dodataka za parket lajsne možete saznati u ovlašćenim prodavnicama:

One thought on “Lajsne za parket: Završni “dodir” vašem enterijeru

  1. Mr. Mackay kaže:

    Aliquam facilisis a egestas donec netus lacinia quisque inceptos nostra a in pretium penatibus a vel.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.